vts-discussiegroepen

Kijken is een kunst
Kijken en onderbouwen wat je ziet. Dat is de kern van Visual Thinking Strategies (VTS). Een methode waarbij je leert om open en onbevooroordeeld naar kunst te kijken, naar elkaar te luisteren en voort te bouwen op elkaars waarnemingen.

Kunst kijken volgens de VTS-methode ervaar ik als plezierig. Het maakt je nieuwsgierig, verbindt je met het kunstwerk, stimuleert je om je talig uit te drukken en… verbetert je kritisch-analytisch denkvermogen.

Als VTS-gespreksleider kijk ik met verschillende groepen mensen naar kunst. Ik stel een set specifieke vragen waarmee ik mensen uitnodig om te beschrijven wat ze zien. De methode sluit aan bij mijn overtuiging dat het niet alleen goed is om zorgvuldig te kijken, maar ook leuk. Ik ervaar het plezier dat mensen hebben in het ‘samen’ kijken.

Doordat de methode ervoor zorgt dat mensen naar elkaar leren luisteren, kunnen deelnemers ervaringen en verhalen kwijt. Het is een prettige manier om met elkaar in gesprek te komen.

De uitspraak: ‘Ik voelde dat VTS een tijdelijke band kan opbouwen tussen deelnemers die elkaar voor het eerst ontmoeten’ verwoordt voor mij heel goed wat VTS kan betekenen.

Wilt u zelf ervaren hoe Visual Thinking Strategies werkt? Neem contact met me op en dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

© Bureau Gurk, alle rechten voorbehouden

© Bureau Gurk, alle rechten voorbehouden